Mást nem tehetünk.

Zember apukáját több mint 1 hete altatják és nem tudják felébreszteni.

December 27-én coviddal kezdődött. Túl lett rajta, de a köhécselés maradt. Többször telefonált a háziorvoshoz időpontért, de nem érte el őket, ezért lement a rendelőbe.

A váróban senki, de kioktatták, hogy nem mehet oda időpont nélkül.....telefonáljon.....és elküldték

Majd rosszul lettt, fulladt. Mentő vitte be a kórházba.

Innentől zavaros a történet, mert a drága mama kommunikált az orvosokkal és csak azt hajtogatta, hogy nem tudják mi baja. Majd víz került a tüdejébe, átvitték Deszkre, hogy leszívják. Másnap haza akarták küldeni, de rosszu lett.

Szombat volt, a fű sem nő.

Hét közben ismét nem tudjuk mi történt, csak hogy látogatási tilalom van így nem lehet bemenni. Zember szerdán lement hozzá, Papa lesétál a kertbe, így találkoztak.

Pénteken mama telefonált, hogy ha élve akarja látni az apját, menjen, mert szerinte nagy a baj.

Szombat reggel kocsiba ültünk és mentünk. Akkor már napok óta nem vette fel Zembernek a telefont.

Út közben hívtam a kórházat: már a portzás elmondta, hogy hol fekszik, ki az orvosa és, hogy ne menjünk, mert LÁTOGATÁSI TILALOM van. Kértem, hogy kapcsolja a nővérszobát. X. alkalommal felvették. Köszöntem,bemutatkoztam, mert nekem volt gyerekszobám, a másik oldalon meg IGEN??? volt a válasz. Elmondtam, hogy mit szeretnék, hogy úton vagyunk. IGEN nővér arrogánsan közölte, hogy nem érdekli, hogy Pestről megyünk, nem lehet bejönni, különben sincs rosszul a beteg, nemrég volt nála. Ja igen, oxigént azt kap.

Itt kértem, hogy adja az ügyeletes orvost..............nem lehet, mert az egész kórházban csak 2 orvos van, nem érnek rá velem csevegni és letette.

Visszafordultunk és hívtuk az orvosi szobát vagy húszszor, de nem vették fel.

Este drága mama telefonált, hogy volt-e lent Zember? Nem volt.

Másnap reggel (vasárnap) elindult. Lent bekönyörögte magát a portásnál és megnézte az édesapját, aki oxigént kapott és nem ismerte már meg. Egész este sírt!

Reggel telefonáltak, hogy a Papa összeomlott, újraélesztették és bevitték Szegedre az intenzívra.

Ennek 8 napja.

Azóta ott fekszik és nem tér magához. Már tudjuk, hogy rosszindulatú daganat van az egész jobb tüdejében, ami szétrobbant. 

Hogy mi okozta? Lehet, hogy évtizedek óta ott volt és a covid ráerősített.

Lehet, hogy mostanában alakult ki és az újraélesztésnél sérült.

Mindegy mi az ok.

Fekszik egy ágyban, altatják, a mellkasából, a tüdejéből is cső áll ki. Dializálják, mert leállt a veséje. Gégemetszést fognak csinálni, hogy fixen tudják lélegeztetni (meg hogy ne kapjon egy fertőzést) és várunk.

Várjuk a csodát.

Ma megkérdeztem a doktornőt, hogy mi lesz, ha felébred? ......hát az onkoteam eldönti majd, hogy hogyan tovább.

Van tovább?

Szerző: Mókusélet  2024.03.11. 16:17 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr6018351281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása