Szeretek ilyen tájt piacolni. Nézni, ahogy a standok roskadoznak mindenféle friss zöldségtől-gyümölcstől.
És hát, ilyenkor érik a kedvencem, az eper.
1 hete epret vacsorázok, hétvégén eper turmix-al kezdem a napot.
Csináltam már epermisut, rakott epret tejszínes krémmel. Sajttortát eperszósszal, csilis eperlekvárt sült husihoz, de mostanában a vacsorám eredeti vaníliával megbolondított eper. Madagaszkárról rendeltük az illatos vanília rudakat. Nehogy már a Kotányitól vegyem darabját 300-ért, mikor a neten 50 Ft-ért meg tudtuk venni.
Azóta, hogy megjött kis túlzással mindenbe rakok belőle! Az egész konyhám illatozik tőle.
Szóval natur joghurtba beleteszem a kikapart vanília rúd belsejét, majd pici citromhéjjal és porcukorral ízesítem. Közben az epret meglocsolom pár csepp balzsamecettel, aztán a kettőt jól összeforgatom.
Jól lehűtöm, bekuporodok a tv elé és megeszem.
Még ha 11-kor vacsizok - edzés után- akkor sincs lelkifurkám.