Szeretek ilyen tájt piacolni. Nézni, ahogy a standok roskadoznak mindenféle friss zöldségtől-gyümölcstől.
És hát, ilyenkor érik a kedvencem, az eper.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 hete epret vacsorázok, hétvégén eper turmix-al kezdem a napot.
Csináltam már epermisut, rakott epret tejszínes krémmel. Sajttortát eperszósszal, csilis eperlekvárt sült husihoz, de mostanában a vacsorám eredeti vaníliával megbolondított eper. Madagaszkárról rendeltük az illatos vanília rudakat. Nehogy már a Kotányitól vegyem darabját 300-ért, mikor a neten 50 Ft-ért meg tudtuk venni.
Azóta, hogy megjött kis túlzással mindenbe rakok belőle! Az egész konyhám illatozik tőle.
Szóval natur joghurtba beleteszem a kikapart vanília rúd belsejét, majd pici citromhéjjal és porcukorral ízesítem. Közben az epret meglocsolom pár csepp balzsamecettel, aztán a kettőt jól összeforgatom.
Jól lehűtöm, bekuporodok a tv elé és megeszem.
 
 
 
 
 
Még ha 11-kor vacsizok - edzés után- akkor sincs lelkifurkám.
 
Szerző: Mókusélet  2011.06.07. 08:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr342961647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása