Ex már egy éve lent él Jászkarafaszajenőn.

Kiskorú néha-néha úgy dönt, hogy levonatozik.És ilyenkor ki az, aki kimegy a pályaudvarra jegyet venni?

Pontosan!

Én!

Az utolsó négy napos ünnepen ismét kifáradtam Kelenföldre és mosolyogva mondtam a fülkében ülő néninek, hogy tessen már nekem erre az intercityre jegyet adni meg ugye helyjegyet (mert kötelező) de jól is van ez így, nehogymár álljon 2 órát, szóval kértem a jegyet.

thomas.gif

Néni adott jegyet, majd közölte, hogy nincs már hely a vonaton.

Álltam ott és bután néztem ki a fejemből!

Hogy tessék már mondani, teccett itt nekem adni egy FÉL jegyet, merthogy KÖTELEZŐ-értsd nem szállhat fel a gyerek a vonatra- mégis mijalófaszt csináljak vele?

Néni nem jött zavarba!

Gyerek szálljon fel, álljon 2 órát, ellenőr jön, meghelyszínbírságolja és kész.

Mondtam, hogy nem tenném ki ennek egy szem gyermekem, kifizetném most a bírságot.

NEM LEHET!!!!

Szóval eladni a vonatra jegyet, ami már tele van, azt szabad a MÁV-nak, neked szabad megvenned, de mivel helyjegyed nincs, majd megbüntet az ellenőr.

Nem hittem a fülemnek !

Most okosan úgy gondoltm, hogy szépen itthonról a kanapém öléből megváltom a jegyet, neten kifizetem és megússzuk ezt az egész cuccot.

Szépen regisztráltam, végig cisnáltam mindent, ahogy szájbarágósan leírták, kiválasztottam a járatot, hellyjegyet váltottam plusz 445 Ft-ért......de nem jelent meg az elektronikus jegyen az ülés száma.

Nézegettem, hát basszus nincs rajta,

Nem esem kétségbe, felhívtam a MÁVDIREKTET, ahol roppant kedves hölgy felvilágosított, hogy jaaaaaaaaaaa, nincs már hely.

MI VAN VAZZE????

Eladtok jegyet + helyjegyet is úgy, hogy nincs is hely  vonaton?

Szóval gyerek megy, nem tud leülni-holott kifizettem-és még az ellenőr is inzultálni fogja.

Köszi.

MÁV....én így szeretlek!

Szerző: Mókusélet  2012.12.17. 20:03 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr994970453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebelde 2012.12.19. 21:20:45

ha előbb azt mondod,hogy intercityre kérsz jegyet, akkor ha nincs hely nem tud adni,de ha előtte kérted a menetjegyet és így helyjegy nélkül nem ér semmit az egész, akkor nem kell kifizetned, legalábbis nem vagy köteles

egyébként fel lehet szállni intercityre helyjegy nélkül, 2000 forint(bár ez lehet büntetés), ahol találsz helyet leülsz

én már jártam úgyis, hogy a helyemet rajtam kívül eladták még egy embernek, aki hamarabb ért oda azé volt a hely, mikor szóltuk a kalóznak, mert az nem kalauz volt, csak széttárta a karját, cseréljünk néha, ő ebbe nem akar beleszólni, szerinted?:))
süti beállítások módosítása