Nemrég olvastam egy cikket arról, hogy a közösségi honlapok boldogtalanná és magányossá tesznek.

Nézegeted a képeket, amiket barátok, ismerősök, kollégák, szomszédok tesznek fel magukról a párjukról, gyerekről vagy a kutyáról és azt érzed, hogy boldogabbak, mint Te vagy.

Szebb helyeken járnak, ma moziban voltak, tegnap sétáltak a Duna korzón, látod a képeket a Balatonnál vagy a tengernél: boldogan mosolyognak, fogják egymás kezét süt a nap.

Nézed és azt érzed, de jó nekik.

Ülsz az irodában vagy  otthon a kanapén és irigykedsz, egyre szomorúbb leszel és magányos.

Nézed a férjed/barátod aki ott punnyad melletted (esetleg dolgozik, teherautót vezet vagy bányász vagy pénztáros a Tescoban) és azt gondolod, hogy MÁSOKNAK sokkal jobb.

Hát a LÓFASZT ANYUKÁM!!!

 

Most voltam a facen..................2-3 naponta felmegyek.

Ott a barátnőm, nemrég tele volt a "szép családdal" az oldala. Itt voltunk, ott voltunk fogták egymás kezét, megosztották egymás képeit "szerelmeimmel" címmel apuka, anyuka 3 gyerek.

Jöttek a lájkok, de szép család, büszke lehetsz stb.

Tudtuk, hogy 4 éve nincs köztük semmi, hogy gyűlölik egymást, de a gyerekek ezt nem tudják (nem a fenét nem! ) őrzik a látszatot! Aztán a csaj összeomlott pszichiátria zárt osztály, apa meg felvállalta a nőjét.

Törölték egymás képét az oldalukról, és megy a versengés, hogy ki tesz fel jobb képeket a gyerekekkel.

 

Másik pár, szintén képek..........romantikus itt, kettesben vacsi ott. Pontosan tudom, hogy a srác nemrég összeszűrte a levet egy baráti pár hölgy tagjával. Borított otthon, a csaj is....váljunk, összeköltözünk nagy a szerelem. Feleség bele akart halni, majd bekeményített, ahogy a másik oldalon a férj is. Mindenki maradt az eredeti párjánál.

Szarul vannak, de helyre akarják hozni. Becsülendő.....de nem rakosgatnék képeket, hogy hűűűű de heppi, mert basszus NEM AZ!!!

Erre legyek irigy? Erre legyek féltékeny?

Nemrég találkoztam egy volt kollégámmal. Örültünk, beszélgettünk, mi van veled hogy vagy hol dolgozol mi újság?

Nem tudunk rólad semmit-mondta. Nem látni a facen csak a zumbákat.

Rá néztem és azt mondtam: figyel, ez tudatos. Ha érdekel mi van velem, hívj fel. Ha tudni akarod hol dolgozom, van-e valakim kérdezd meg.

Nem tartozik a nagyvilágra!

Rám tartozik, meg a barátaimra szeretteimre, hogy mi van velem.

Ennyi.

 

 

 

 

Szerző: Mókusélet  2014.08.05. 20:00 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr316575169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rebelde 2014.08.08. 10:46:59

A többség szereti jobb színben feltüntetni magát vagy legalábbis a valóságnak egy szeletét próbálja láttatni.
Többnyire gyanús, ha örömésbódottá képek vannak napi szinten feltéve, gyerekekről megannyi kép, mintha valaki csak ezzel töltené az idejét, hogy ezek felrakásával bíbelődik.
Nagyon jól fogalmazta meg valaki, hogy a facse azonnali visszaigazolást ad, valaki/valakik úgyis hamar lájkolni fogják azt amit, a férjem feleségem, gyerekem úgysem dicsér meg... Csapda, mert olyan emberek áhítatára vágynak, akikkel szinte nulla kapcsolatuk van, miközben akivel kellene azzal meg nem kommunikálnak. Ha valaki annyit foglalkozna a családjával, barátaival mint a face profilja frissítésével, akkor talán valamivel jobb lenne.

MajorAnna · http://manna.blog.hu 2014.08.11. 08:34:49

Én bizony senkit sem irigylek. Nem azt mondom, hogy az én életem így jó ahogy van, de senkit sem irigylek. Az valóban gyanús ugyanis, ha mindig csak a boldogságot láttatja valaki a face-en. Kislány korunk óta tudjuk, hogy olyan csak Grimm meséjében van. Vagy még ott sincs, mert mindig van egy sárkány, egy gonosz mostoha stb. Dehogy irigylek én másokat, ki tudja, hogy mit kompenzál azzal, hogy csupa szépet és jót tesz ki magáról meg a családjáról. Lehet, hogy sokkal mélyebb és sötétebb titkot rejt, mint amit én valaha magamnak megálmodnék. Úgyhogy köszi, inkább nem kérek a más életéből :)
süti beállítások módosítása