Az van, hogy mostanában elkapott a befőzési láz. Nem tudom mi váltotta ki, de nagyon rajtam van.

Kezdődött a sárgabaracklekvár főzéssel, aztán ahogy érett a szomszédban a gyümölcs, úgy éreztem egyre sürgetőbb késztetést, hogy őszibarack és körete befőttet tegyek el, szilvalekvárt főzzek majd szilva csatnit (isteni gyömbéres-hagymás) picit édes picit erős, sültekhez szuper lesz.

Közben azon agyaltam, hogy nem tudom hogy élhettem eddig sültpaprika krémleves nélkül.

Most hétvégén csalamádét és lecsót raktam el.

A csalamádét lefirkantom, hogy jövőre is tudjam az arányokat.

Szóval KELL egy JÓ NAGY edény/fazék/gyerekkád.

Én úgy gondoltam, hogy az a lábos, amit évente kétszer veszek elő kukorica főzéskor az bőven elég lesz. Ehhez képest már az uborka és hagyma kombótól tele lett, így péntek este lévén nem kicsit pánikolni kezdtem.

Gyorsan körülnéztem, hogy mi a fenébe tehetném bele a zöldséget, ami SOKKAL nagyobb?!?

Aztán a szemem megakadt egy műanyag ládán.

Sok mindenre szoktam használni, pl. ebbe eresztem az akvárium vizét ha cserélni kell, vagy ebben ázik a fehérítendő ruha és a lábam is ebben szoktam puhítani pedikür előtt :-)

Szóval behoztam az erkélyről, kitessékeltem belőle a büdösbogarat, kiöntöttem az elszáradt leveleket és nekiálltam kisikálni.

Került bele:

4,5 kg káposzta, 1,5-1,5 kg répa, kígyóuborka, hagyma,paprika.Ráöntöttem 4 dl. 10%-os ecetet 80 dkg cukrot, 20 dkg sót, 1-1 marék köményt és egész borsot is szórtam rá meg 4-5 összetört babérlevelet.

1-1   mk. citromsav és borkősavat hintettem rá.1 napig állt, majd másnap már ezt vacsiztunk.

Isteni finom lett!

Jövő héten paprikalekvárt és birsalma sajtot készítek.

 

Szerző: Mókusélet  2013.09.29. 21:32 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr15540008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása