Nekem anyukám sosem csinált rizottót.
Nálunk volt rízseshús (pörköltösen, pirospaprikával) volt májas (akkor nem került bele paprika, ellenben zöldség igen) és volt zöldséges (minden ami otthon volt a kukoricától a répáig) megszórtuk sok reszelt sajtal és hurrááá!
Az utóbbi években nagy divat lett rizottót készíteni. Én sokáig ellenálltam, majd egy este a Balettcipőben isteni kéksajtos körtés rizottót választottam. Krémes volt és finom.
Múlt héten Szegeden jártunk, a szokásos borfesztiválon. Az Anyám tyúkjában ismét rizottót választottam, ezúttal spárgával, és azonnal levett a lábamról.
Úgyhogy itthon vettem egy zacskó rizottó rizst (arborio) egy csomag spárgát meg 1 üveg száraz fehérbort-amit úgy egyébként sosem innék meg, és kacsamellel rohadt jó cuccot hoztam össze 30 perc alatt......ezt itten.
Úgyhogy eldöntöttem, mostantól több rizottó lesz otthon és pont.