Negyedik nap kikötöttünk egy szigeten SIR BANI JAS-on.

Életemben nem hallottam még róla......és nem is csodálom.

A  sziget 250 kilométer távolságban fekszik Abu Dhabitól és  160 négyszerkilométer területű. Hogy vonzóvá tegyék a túristák számára, létrehoztak egy vadrezervátumot, ahol elvileg 10 ezer állat él  vadon gazellák, struccok, zsiráfok, hiénák, csimpánzok, kardszarvú antilopok és 5 gepárd is.

2 éve építettek egy kikötőt, addig a hajók kint a vizen álltak meg és kis csónakokkal szállították a népet a szárazföldre.

30 euro volt fejenként a kirándulás, ha a hajón fizetted be és kb. 3 óra.

Mi nem szeretünk csordában kirándulni, plusz a szigeten  található az UNESCO Világörökség részét képező Al-Ahsa oázis.  A forrásokban, tavakban, történelmi épületekben, régészeti lelőhelyekben gazdag, és a mintegy 2,5 millió datolyapálmával bővelkedő terület, a világ egyik legnagyobb oázisa, ami nem szerepelt a kirándulásban, ezért úgy döntöttünk, hogy saját hatáskörben nézzük meg.

Reggeli után kiszálltunk.

Egy nagyon gondozott, gyönyörűen kiépíttett több mint 2 km. hosszú standon sétáltunk keresztül. Már innen is látszott, hogy a stand után brutál építkezés folyik.

De mi nem adjuk fel, megyünk, mert látni akarunk..........de!Feladtuk!

Nem engednek ki, mert építkezés van körülötte és nem biztonságos.

Jól megsértődtünk és távol mindenkitől leheveredtünk 2 napágyra.

Az égész napot fürdéssel, kagylók gyűjtésévél töltöttük, amiből kitettük a hely nevét.

img_20211206_094159_2-collage_1.jpg

 

 

Szerző: Mókusélet  2022.01.11. 14:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mokuselet.blog.hu/api/trackback/id/tr6317706246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása