A mentát eddig a Mojitóba használtam, néha a limonádéba is tettem.
Nagy vonalakban ennyi.
Viszont burjánzik a „kis kertemben”. Egyrészt tök jó illat van tőle az erkélyen másrészt ennyi alkoholos biz-bazt nem ihatok, mert baj lesz, viszont kezdeni kéne vele valamit, ha már annyira kellett nekem.
Így szépen elővettem a szakácskönyveimet- van belőlük egy pár, mert szeretem is őket másrészt egy időben a szeretteim ha nem tudták mivel lepjenek meg ÁÁÁ egy szakácskönyvvel nem lőhetünk mellé felkiáltással ezzel leptek meg.
Szóval leszedtem a hűtő tetejéről az összes Jamie meg Gordon meg Stahl Juci meg ilyen vega meg olyan saláta meg Ganni-s könyveket és beültem a nappaliba olvasgatni.
Nem gondoltam, hogy a mentát ennyi mindenre lehet használni!!!
Kezdve a mentás borsólevestől egészen a gránátalmás mentás fésűkagylóig lefedi az egész gasztronómiai palettát.
Bátor vagyok, bátor vagyok, de azért óvatosan kezdtem.
Borsó krémlevest csináltam mentával és petrezselymes krumpli helyett mentás újkrumplit tálaltam a hús mellé. Megjegyzem észre sem vették!!
Nekem viszont nagyon ízlett.
Úgyhogy kísérletezés indul. Azért tuti ami zicher veszek némi pizzát a mélyhűtőbe.